Biografi

BIOGRAFI

 

Jane Monica Tvedt er født i Stavanger og oppvokst i Risavika i Tananger.

Hun har drevet med kunstneriske uttrykk gjennom mer enn 20 år, både som billedkunstner, med ulike teknikker og gjennom skriftlige fremstillinger. Hennes uttrykk varierer mellom det naturalistiske, figurative til det mer abstrakte, med en spirituell tilnærming. Hun er selvlært, men har hatt god veiledning i sin utvikling, bl.a. av Yang Zhu, Sandnes.

Hun var bosatt i Skotland fra 2003 til 2005. Der deltok hun bl.a. på sommerutstilling i Frames Art Gallery og Gallery 77, Perth. Da hun vendte tilbake til Norge, ble nye, digitale medier tatt i bruk, for å eksponere bilder og tekst. Både Facebook og YouTube brukes i dag som kanal ut til publikum. Jane Monica Tvedt bruker ord og bilder til å spre glede og inspirasjon.

 

Hun har også deltatt i humanitært arbeid, både lokalt og globalt, bl.a. gjennom prosjektet "Kunst for Malawi"som hadde som siktemål å samle inn penger til fattige og underernærte barn i Malawi. Her deltok hun med et antall bilder.

I 2009 bidro hun med 16 malerier som illustrasjoner til boken "Together" - utgitt av Aleksandra Ivankowic, Croatia.

Hun ble ”kåret til månedens kunstner okt- nov 2011 etter forespørsel i fra Cynthia Harris, The Angels On Earth Healing Ministries. Her viste hun sine englemalerier og dikt.

 

Kunstprosjektet «Gla´ i deg» 2013/2014

Veiledningssentrene for pårørende driver på landsbasis et gratis lavterskeltilbud for pårørende til rusmiddelavhengige og er en stiftelse opprettet av Norske Kvinners Sanitetsforening(N.K.S.).

Hun støtter deres viktige arbeid ved å donere inntekter fra deler av kunsten. Kort m/»de røde damene» er til salgs v/Stavanger Universitetssykehus, og NKS sine veiledningssenter i Norge. Overskuddet av inntektene for «De røde damene» v/disse utsalgssteder går direkte til Veiledningssentrene.

Hun bruker kunst og ord som virkemiddel med et ønske om å skape endringer i samfunnet.

 

Gallerier og kunstutstillinger:

 

Separatutstilling v/Odheli`s galleri i Egersund, 2011.

Separatutstilling v/Evangeliehuset i Egersund, 2011

Separatutstulling v/Siv Andersen Art Gallery, Sandnes 2012

Separatutstilling v/Varatun gård, Sandnes, 2012

Separatutstilling v/Helgåleiren, Ogna, 2012 

Seperatutstilling v/ Rogaland Ride klubb, Forus 2013

Seperatutstilling v/Viben helsehus, Bryne 2013 

Seperatutstilling v/Galleri og Atelier X-1A, Sandnes 2014   

Gjesteutstiller v/Alta kunstforening, Alta 2014

Kollektiv Kunstutstilling v/Klepp Rådhus, 2014

Kollektiv Kunstutstilling v/Det lille galleriet, Sandnes 2014                                                                                                                                                             

 

 På forespørsel har hun kurs i intuitiv/terapautisk maling

 

Det har blitt donert bilder til bl.a. Leger uten grenser i kampen mot Ebola viruset, Global Orphanage foundation, Veiledningssenteret for pårørende (NKS) Sandnes og Alta, Natteravnene Oslo sentrum, Crux oppfølgingssenter, Sandnes,  Evangeliehuset, Frelsesarmeen i Egersund og Stavanger,  Fyrlyssenteret  i Egersund, Boganes Sykehjem v/Lindrende Enhet og Stavanger Universitetssykehus - Psyk. Avdeling og kreftavd med utgangspunkt i  samarbeide med Andreas Helliesen, som mener bildene kan ha en "lindrende og positiv" virkning på sinnet.

 

Både Andreas Helliesen, Biskop Erling Pettersen, Per Arne Dahl, og Domprost Berit Andersen har kunstverk av Jane Monica Tvedt

 

Med vennlig hilsen

Jane Monica Tvedt